Het avontuur begon in Oktober 2019. Ik was al langer op zoek naar een producent van meubelen, waarvan de meubels nog niet op de Nederlandse markt verkrijgbaar waren. Ook liep ik al langer met het idee om zelf meubelen te laten produceren.

Het was op een zondagochtend in Oktober dat ik vroeg in de auto stapte om af te reizen naar een internationale meubelbeurs. Het was heerlijk rustig op de weg en de maximum snelheid lag toen nog op 130 km per uur. Na ruim 3,5 uur was ik dan ook op mijn bestemming in Centrum Brussel.

Op deze beurs waren tal van internationale meubelproducenten en toeleveranciers aanwezig. Ook een aantal voor mij bekende leveranciers hadden hier een mooie stand opgebouwd.

Hier ontmoette ik ook de personen van het bedrijf, waar ik een maand later naartoe zou vliegen om het bedrijf te bekijken. Dit om te kijken of zij de juiste partij waren om eventueel mijn idee ten uitvoer te brengen.

Mijn idee…

…was om een Chesterfield bank te produceren met een vintage uitstraling. Geschikt voor elk type interieur. Zowel voor een klassiek interieur, alsook voor een moderne en industriële leefomgeving. Ook moesten deze banken en stoelen geschikt zijn om ook aan bv Hotels , Winkels en projectinrichters te kunnen leveren. Top kwaliteit dus. Daar was ik naar opzoek.

Half December was de dag aangebroken dat ik, totaal uit mijn comfortzone tredend, alleen op reis ging. Ik stapte om 5.15 uur in de trein richting Schiphol. Ruim op tijd arriveerde ik op de luchthaven en na de verplichte plichtplegingen douane enzovoorts was het tijd voor een broodje en een kopje thee.

Om 9.30 uur stegen we op, om ruim anderhalf later voet op Buitenlandse bodem te zetten. Op het vliegveld belde ik mijn contactpersoon en deze vond ik 5 minuten later in de aankomsthal. Alles was goed gegaan!

Vanaf het vliegveld was het een dik uur rijden naar de fabriek. Eenmaal daar aangekomen kennis gemaakt met de eigenaar en zijn zoons. En de rondleiding kon beginnen.

Ik was van meet af aan onder de indruk. In deze fabriek zijn elke dag ruim honderd mannen en vrouwen werkzaam aan de meest prachtige meubelen. Deze vinden hun weg in Europa en daarbuiten.

Het proces

Alles gaat digitaal. De orders schuiven van werkstation naar werkstation waar een ieder verantwoordelijk is voor zijn of haar deel van het meubel. Moderne cnc machines, afzuigmachines, computer- en robot gestuurde machines. Alles in deze fabriek is aanwezig om op een zo efficiënt mogelijke manier hoogstaande kwaliteits meubelen te produceren.

Ik was aangenaam verrast en eigenlijk wist ik het meteen. Dit was de partij waar ik naar zocht. Na een uitgebreide heerlijke lunch was het tijd om te kijken of ze ook Chesterfield banken konden produceren met de uitstraling die ik wilde. Tegen uiteraard ook goede condities.

Even voor de duidelijkheid: Chesterfield is geen merknaam, maar een benaming voor een  bepaalde meubel stijl.

Deze vraag kon heel snel met ja worden beantwoord. De verschillende kleuren leer en de kwaliteit daarvan is echt fantastisch. En ook de frames, waarmee de banken onder het leer zijn opgebouwd, zijn van hoge kwaliteit.

Samenwerking van start

Aan het eind van dag gaven we elkaar een stevige hand ( dat kon toen nog ) en spraken we af dat ik een eerste bestelling zou gaan plaatsen. Mijn contactpersoon zette mij af op het vliegveld en na een heerlijke Big Mac vloog KLM mij weer netjes terug en zorgde de NS ervoor dat ik diezelfde avond weer thuis bij mijn vrouw en kids was. Vol nieuwe indrukken en ideeën.

Vorige week hebben we de Chesterfield banken gefotografeerd in de oude karton fabriek in Scheemda ( zie foto) met een al zeg ik het zelf een prachtig resultaat.

Verkoop gestart

Nu ruim 3,5 maand later staan de Chesterfield banken online. De eerste exemplaren zijn inmiddels verkocht. Top kwaliteit met een vintage uitstraling. Geschikt voor elk type interieur. Ook geschikt voor winkels, hotels enzovoort.

Missie Geslaagd!

 • Leren poef cognac – bruin kubus

   189,00
 • Leren poef cognac – bruin pompoen

   189,00
 • Bankje velvet stof

   395,00
 • Chesterfield club fauteuil cognac bruin

   750,00
 • Chesterfield club fauteuil camel kleur

   750,00
 • Chesterfield fauteuil bruin

   895,00
 • Chesterfield Wingchair cognac

   995,00
 • Industriële fauteuil. Nieuw.

   995,00
 • Chesterfield fauteuil cognac

   1.250,00
 • Chesterfield fauteuil zwart vintage look

   1.250,00
 • Chesterfield bank 2 zits velvet stof

   1.250,00
 • Chesterfield chair James cognac bruin

   1.295,00
 • Chesterfield bank club sofa cognac bruin

   1.395,00
 • Chesterfield velvet stof 3 zits

   1.395,00
 • Chesterfield 3 zits velvet stof

   1.395,00
 • Chesterfield 3 zits velvet. Leverbaar in 27 kleuren.

   1.395,00
 • Chesterfield bank 2 zits zwart vintage look

   1.850,00
 • Chesterfield bank 2 zits cognac

   1.850,00
 • Chesterfield bank 3 zits bruin

   1.895,00
 • Chesterfield bank 3 zits camel bruin

   2.195,00
 • Chesterfield bank 3 zits grijs

   2.195,00
 • Chesterfield bank 3 zits cognac

   2.195,00
 • Chesterfield bank 3 zits zwart vintage look

   2.195,00