Nostalgie

Wanneer ik denk aan een poef, is het eerste waar ik aan denk het huis van mijn opa en oma. Die hadden een poef. Zo’n leren ding waar je heerlijk in weg kon zakken wanneer je er op ging zitten.

Als je kwam logeren, mocht je voordat je naar bed ging nog even op de poef zitten voor een beker warme melk en een bokkenpootje.

Het idee

Toen ik tijdens mijn inkooptrip in het buitenland ineens een poef zag liggen, kwamen alle fijne herinneringen aan diverse logeerpartijen bij mijn opa en oma spontaan naar boven. Ik wist het ineens. Ik wilde ook een poef laten maken naar oud nostalgisch model met de kwaliteit van toen. Zo een van goede kwaliteit, die jaren meegaat en waar kinderen en kleinkinderen het later over hebben als in een fijne herinnering.

De productie

Inmiddels heeft OTIQ twee modellen poefen laten produceren en opgenomen in het assortiment. Een pompoen model en een kubus model. Beide handgemaakt! En van de beste kwaliteit rundleer die er is. Toepasbaar in elk interieur.

Wat kun je ermee?

Een poef is in mijn beleving een snelle en eenvoudige manier om een extra zitplaats te creëren. Een vriendje of vriendinnetje wat mee blijft eten. Even samen voor de televisie zitten, lekker hangen. Of even bij de salontafel aanschuiven om een spelletje doen. Een poef pak je er snel even bij. En zo is die extra zitplek snel gecreëerd!

De poef is ook gewoon een mooi accessoire voor bv de woonkamer. Mooie aanvulling op het interieur. En wanneer je er een dienblad op zet heb je een mooie bijzettafel.

Ook is een poef handig voor in de slaapkamer. Voordat je naar bed gaat, kun je er makkelijk de kleding op leggen. Maar bovenal, naast al deze praktische voordelen, staat het zeer zeker sfeervol in elke woning!
De sfeer is snel gecreëerd van een warm, ontspannen plekje.

Kortom met een poef breng je snel en eenvoudig een stukje nostalgie terug in huis.

 • Bankje velvet stof

   395,00
 • Poef velvet groen 60 x 48 cm

   299,00
 • Poef velvet stof 45 x 48 cm

   199,00
 • Poef velvet vierkant 110 x 110 cm

   425,00
 • Leren poef cognac – bruin kubus

   189,00
 • Leren poef cognac – bruin pompoen

   189,00